Børns Udvikling og Uddannelse i Kenya (BUUKenya)

Facebook white small Mail white small
logo_dan_v02_pink_small_cutout the-united-kingdom-flag-icon-free-download

Marvel Academy, implementering af IT lokale

BAGGRUND:

Som en af de eneste skoler i området benytter Marvel sig af biblioteket, hvor eleverne blandt andet - imod betaling - kan få undervisning i brug af PC. Da der dels er langt fra skolen til biblioteket (1 times gang hver vej) og dels er meget færre PC'er til rådighed end der er elever, aftalte vi med skolelederen Victoria at vi ville overveje en strategi for at kunne tilbyde IT undervisningen på Marvel i stedet for på biblioteket.

 

HVAD SÅ:

Da vi ikke har planer om at sende effekter til Kenya var det essentielt at den valgte løsning skulle kunne medbringes i baggagen ifm. vores (selvbetalte) ferier til Mombasa.

 

Valget faldt derfor på bærbare PC'er, der dels er kompakte og dels har den fordel at det indbyggede batteri kan holde strømmen under kortere strømafbrydelser. Desuden har de alle trådløst netværk, hvilket er hensigtsmæssigt hvis skolen en dag får mulighed for at blive koblet på internettet - hvilket er ganske dyrt i Kenya.

 

Fra vores netværk (for mange at nævne her) har vi løbende fået doneret bærbare PC'er, af varierende alder og størrelse. Vi valgte at installere dem med LUbuntu styresystemet, så de alle fungerer på samme måde i forbindelse med undervisningen. LUbuntu er en 'let-vægts Linux', der kunne køre godt på næsten alle de donerede PC'er - selv de mindste og ældste. Udover styresystemet blev der installeret lidt forskellige pædagogiske programmer og spil. Du kan finde en beskrivelse af dette på siden her.

 

Desuden gav BUUKenya midler til indkøb af eksterne tastaturer så PC'erne kommer til at virke helt ens for brugerne, og for at beskytte PC'erne mod små, men voldsomme, barnehænder.

 

I sommeren 2015 var vi en større gruppe der tog på ferie til Mombasa, og vi havde den første større portion PC'er med i baggagen.

 

Oktober 2015 har Marvel valgt en midlertidig løsning, hvor PC'erne er stillet op i et af lokalerne i stueetagen, og IT-undervisningen er således  flyttet fra biblioteket til skolen.

 

Til venstre kan du se en video med børnene i gang med PC'erne. De spiller et lille regnespil der hedder TuxMath, hvor der skal regnes på tid. Spillet er godt da sværhedsgraden øges gradvist og der er nok regning til de næste 4-5 klassetrin indbygget i programmet.

 

Arbejdet med at indsamle og installere PC'er fortsætter. Dels for at erstatte computere,der går i stykker og dels for at yderligere at give mulighed for at udbygge IT-undervisningen på Marvel.

 

IMG_0347